Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel TOADER, vizită în Italia la invitația omologului italian Alfonso BONAFEDE

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

În perioada 17-18 septembrie 2018, ministrul justiției prof. univ. dr. Tudorel TOADER a efectuat o vizită la Roma la invitația omologului italian Alfonso BONAFEDE. Din partea Ministerului Justiției a participat și secretarul de stat, conf.univ. dr. Marieta SAFTA, delegația română fiind asistată pe tot parcursul vizitei de ambasadorul României în Italia, E.S. domnul George Gabriel BOLOGAN și de ministrul plenipotențiar domnul Dan Eugen PINETA.

  1. Prima zi a debutat cu vizita la Penitenciarul Rebibbia unde delegația română a fost primită de secretarul de stat în Ministerul italian al Justiției Vittorio FERRARESI și de șeful Departamentului Administrației Penitenciarelor Francesco BASENTINI.
  2. In continuare, delegația română s-a deplasat la Ministerul italian al Justiției. Obiectivul întâlnirii dintre cei doi miniștri, desfășurată într-un climat de cordială colaborare, a fost constituit de intensificarea sinergiei și a schimburilor de experiență dintre cele două țări.

În perspectiva apropiatei preluări de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, ministrul italian al justiției a manifestat maximă disponibilitate în a oferi sprijinul instituției pe care o conduce, fiind abordate teme specifice pregătirii acestei preluări.

În cadrul întrevederii, cei doi miniștri au reiterat angajamentul reciproc de a accelera procesul de reformare a procedurilor privind transferul deținuților, temă aflată de mai multă vreme pe agenda politică italiană, precum și în atenția ministrului român al justiției. Totodată, au fost abordate și probleme relevante precum protecția minorilor, instituția magistratului de legătură, operaţionalizarea Parchetului European (EPPO), extinderea competențelor EPPO asupra domeniului legat de terorism ca o ripostă judiciară transnațională eficace față de acest pericol în creștere.

După întrevedere, domnul prof.univ.dr.Tudorel TOADER a oferit un interviu postului de Radio România Actualităţi.

  1. În cea de-a doua zi a vizitei, delegația română a avut o întrevedere cu rectorul Universității romane La Sapienza, prof. Eugenio GAUDIO. În cadrul întâlnirii - la care au participat prof. Bruno BOTTA, prorector responsabil cu relații internaționale, prof. Paolo RIDOLA, decanul facultății de drept și prof. Antonello BIAGINI, președintele Fundației La Sapienza, s-a prezentat de către partea română proiectul organizării, la marea universitate din Roma, cu sprijinul Ministerului român al Justiției, Ambasadei României în Italia, Institutului Cultural Român din Roma și al mediului universitar, a unui colocviu internațional, pe teme de drept, în perioada exercitării președinției române a Consiliului Uniunii Europene. S-a discutat despre importanța cercetării juridice și a colaborării universitare, subliniindu-se rolul dreptului, al cooperării și apropierii sistemelor juridice în consolidarea Uniunii Europene, potrivit unui comunicat remis stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.