Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose: Am ajuns la o situaţie ciudată în care nimeni nu mai citeşte, invocând preţul foarte mare al cărţilor

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose

Premierul Mihai Tudose a făcut, vineri, o pledoarie pentru lectură, precizând că, în prezent, nimeni nu mai citeşte, invocând preţul foarte mare al cărţilor. "Am ajuns la o situaţie ciudată în care nimeni nu mai citeşte, invocând preţul foarte mare al cărţilor. (...) Nu există niciun argument azi, în ziua în care trăim, să spui că nu citeşti că nu-ţi permiţi o carte. O împrumuţi, faci rost de ea", a declarat Tudose, la Realitatea TV.

Totodată, şeful Guvernului a mărturisit că nu-i plac cărţile lui Emil Cioran. "Am ajuns să constat că nu-mi place citindu-l. (...) Poate e prea trist, prea pesimist", a spus Tudose. El a precizat că pasiunea cititului o are din familie. "M-am născut şi am trăit într-o casă cu câteva mii de volume, ambii părinţi cititori practicanţi. (...) Am rămas cu această pasiune, aş spune, aproape la viciu", a mai spus Tudose.

Şeful Guvernului a vorbit şi despre o altă pasiune a sa - şahul, precizând că în Parlament sunt jucători de şah redutabili. "Sunt în Parlament jucători de şah redutabili. (...) Domnul deputat Ganţ, reprezentantul minorităţii germane din Parlament, un jucător de excepţie. (...) Juca foarte bine domnul Viorel Hrebenciuc, cine avea o victorie la Hrebenciuc era mândru de chestia asta; domnul Ghişe, foarte bun; actualul vicepreşedinte al Camerei, Gabi Vlase, un jucător foarte bun", a spus şeful Executivului.

Mihai Tudose a precizat că a jucat şah şi cu Victor Ponta, înainte ca acesta din urmă să devină prim-ministru. "După aia n-am mai jucat, că eram într-o situaţie ciudată. El era prim-ministru, nu puteai să baţi un prim-ministru. Să mă las bătut, iar nu mergea. (...) Joacă bine", a mai afirmat Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.