Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose: Când ai o rectificare pozitivă nu poate fi vorba despre lipsă de bani pentru lefuri şi pensii

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose Corina Cretu

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, la finalul vizitei neanunţate de la Ministerul Apărării Naţioanle (MApN), după discuţii care au durat trei ore, că atunci când rectificarea bugetară este una pozitivă "nu poate fi vorba despre lipsă de bani pentru lefuri şi pensii”, precizând că informaţia vehiculată că nu ar fi bani „a fost alarmă falsă”, potrivit news.ro

"Rectificarea pe care domnul ministru de Finanţe Mişa o va prezenta este pozitivă. Când ai o rectificare pozitivă nu poate fi vorba despre lipsă de bani pentru lefuri, pensii. A fost o alarmă falsă. Am mai spus-o, o mai spun încă o dată: am vorbit, sunt bani”, a declarat Mihai Tudose.

Prim-ministrul Mihai Tudose a fost vineri o vizită neanunţată la Ministerul Apărării Naţionale, iar surse oficiale au declarat pentru News.ro că discuţiile, care au durat trei ore, s-au axat pe înzestrarea Armatei şi pe Institutul Cantacuzino.

Vizita lui Tudose la MApN a avut loc în contextul în care acesta a anunţat joi că a discutat cu comisarul european Corina Creţu despre situaţia Institutului Cantacuzino şi există o soluţie de finanţare în valoare de 100 de milioane euro pentru dotarea lui din fonduri europene.

Şeful Guvernului a precizat că soluţia transformării în unitate militară rămâne valabilă, însă există şi o "soluţie de finanţare, de100 de mil. euro din fonduri europene pentru utilarea la nivel de vârf a acestui institut".

La rândul său, ministrul interimar al Apărării, Marcel Ciolacu, a afirmat că a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a elabora un act normativ în acest sens, care va fi prezentat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.