Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul care A INTERZIS căsătoriile în week-end: 'Nu am supărat pe nimeni'

NBC ny
nunta

Primăria municipiului Tulcea nu va mai oficia căsătorii în zilele de sâmbătă şi duminică, începând din această lună, pe fondul pandemiei de coronavirus, în conformitate cu legislaţia naţională adoptată în contextul stării de urgenţă.

Primarul Constantin Hogea a declarat vineri, pentru AGERPRES, că decizia a fost luată de membrii Comitetului local pentru situaţii de urgenţă pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi că până acum nicio persoană nu s-a arătat nemulţumită.

Citește și: Vești mari! Valoarea acestor tichete va fi dublată

"Au fost multe telefoane de informare, iar colegele le-au spus că actele de căsătorie se pot oficia în timpul săptămânii. S-a înţeles situaţia în care ne aflăm aşa că nu am supărat pe nimeni", a mai spus primarul Hogea.

Astfel, actele de căsătorie vor fi oficiate la Starea civilă din municipiul Tulcea de luni până vineri, între orele 8,00 şi 16,00, în timpul weekendului angajaţii autorităţii locale urmând să preia şi să soluţioneze numai cererile legate de decese.

Citește și: Informație de ultim moment! Alte două persoane au decedat din cauza coronavirusului

Potrivit documentelor făcute publice pe site-ul instituţiei, în luna martie numărul căsătoriilor oficiate a fost de zece, aproape cu aproape 50% mai mic faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, atunci când numărul a fost de 21.

În contextul pandemiei de coronavirus, primarul Hogea a menţionat că vineri un cabinet stomatologic din municipiu a donat prin intermediul autorităţii publice 350 de vizete.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil

"Vizetele au fost realizate de angajaţii cabinetului care este închis în momentul de faţă, iar astăzi am împărţit cele 350 de vizete Poliţiei locale, pentru că ei au un prim contact cu cetăţenii, casierelor încasatoare din pieţe, şoferilor de pe autobuze şi lucrătorilor de pe Ambulanţe", a precizat primarul Hogea.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis vineri ca începând de săptămâna viitoare să reducă la jumătate numărul autobuzelor care circulă în municipiul Tulcea, cu excepţia celor care asigură legătura cu şantierul naval şi combinatul de alumină.

Citește și: Vești mari! Valoarea acestor tichete va fi dublată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.