Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tulcea: PNL susţine că va reforma Parlamentul dacă va câştiga alegerile din 11 decembrie

sulfina barbu

PNL susţine că va reforma Parlamentul dacă va câştiga alegerile din 11 decembrie. 

''Lansăm în cursul zilei de mâine (luni - n.r.) o reformă importantă pentru Parlamentul României, începând de la program, modul în care se votează, cum se dezbat legile. Toate aceste lucruri vor fi prezentate ca amendamente la regulamentele celor două Camere, Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Regulamentul Senatului. Considerăm că imaginea dezastruoasă pe care Parlamentul, cea mai importantă instituţie democratică a ţării, o are se datorează în primul rând oamenilor compromişi care nu mai au ce să caute, din punctul nostru de vedere, în Parlamentul României'', a declarat duminică, într-o conferinţă presă, deputata Sulfina Barbu, informează agerpres.ro.

Soția celui mai cunoscut senator RUPE TĂCEREA despre ce îndură: E ca o otravă


Ea a amintit că PNL a mai încercat modificarea regulamentelor celor două Camere ale Parlamentului, însă iniţiativele nu au fost promovate, din cauza lipsei majorităţii parlamentare. 

''Considerăm că trebuie să fim oneşti şi că trebuie să le spunem cetăţenilor: 'Da, ştim că este o problemă cu Parlamentul, noi venim cu aceste propuneri şi ne luăm angajamentul ca aceste modificări să fie făcute, dacă ne acordaţi votul şi vom avea o majoritate parlamentară' '', a precizat Barbu.

Trump REFUZĂ salariul de preşedinte. Cât ar fi câştigat într-un an


La rândul său, coordonatorul campaniei PNL, Gheorghe Falcă, a susţinut că modificările propuse la regulamentele celor două Camere ale Parlamentului îi vor responsabiliza pe politicieni. 

''Ce face azi PNL nu este doar o solicitare de înnoire a clasei politice. Ştiţi că şi în 2008 a fost o înnoire a clasei politice. Mergem mai departe şi spunem: 'Da, înnoim clasa politică şi facem o reformă a instituţiei Parlamentului', astfel încât atunci când se votează o lege să nu mai auzim că nu este cvorum, că unii stau afară, pe holuri'', a arătat Falcă. 

Cei doi liberali au participat, duminică, la Tulcea, la prezentarea candidaţilor organizaţiei judeţene la alegerile parlamentare, în timpul evenimentului ei anunţând măsurile programului de guvernare al PNL. 

Organizaţia judeţeană a PNL Tulcea îi propune la Senat pe actualul senator Octavian Motoc, pe consilierii judeţeni Nicolae Chichi şi Dan Bălan şi pe consilierul local Viorica Pavel. Candidaţii la Camera Deputaţilor sunt actualul deputat Vasile Gudu, consilierii judeţeni George Şişcu şi Dumitru Pârvulescu, profesoara Valentina Radu, consilierul juridic Gabriel Herea şi primarul oraşului Măcin, Nicolae Topoleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.