Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul PNL din Tulcea: Premiul pentru 50 de ani de căsnicie este populist și discriminatoriu

avanticart.ro
casnicie casatorie batrani

Consiliul local al municipiului Tulcea a revocat, miercuri, în timpul unei şedinţe în plen, hotărârea prin care premia persoanele care împlineau 50 de ani de căsătorie.

Decizia a fost luată în ciuda faptului că atât reprezentanţi ai PSD, cât şi cei ai Alianţei USR PLUS au susţinut că Tulcea este primul judeţ din România care ia o asemenea decizie şi au cerut retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi.

"Consider că această măsură este în primul rând populistă. O consider de asemenea discriminatorie. Dacă este un merit să iei bani pentru 50 de ani de căsătorie, de ce nu ar fi şi pentru familia în care un soţ s-a stins la un moment dat. O consider discriminatorie şi faţă de acea mamă care a crescut copiii singuri şi i-a făcut oameni de nădejde ai societăţii. O consider discriminatorie şi faţă de persoana care nu a fost căsătorită niciodată, dar care a creat pentru colectivitate", a declarat, în timpul şedinţei, primarul Ştefan Ilie.

El a pledat pentru crearea unor centre medico-sociale care să-i sprijine pe bătrânii lăsaţi singuri acasă şi a susţinut că acordarea premiilor este o măsură umilitoare, care inhibă cererile importante pentru această categorie de persoane.

"Noi suntem un municipiu inhibat în a solicita cu adevărat ceea ce ai nevoie de la autorităţi. Asta este ceea ce propun, nu anularea aprecierii, felicitării, încurajării, ci anularea unui plic care se acordă într-un mod regretabil, umilind societatea noastră românească. Trebuie să ne zbatem pentru pensii mari, la nivel naţional, şi să ne zbatem la nivel pentru o infrastructură medico-socială care cu adevărat să rezolve problemele", a spus primarul.

Ştefan Ilie a menţionat de asemenea că acordarea de premii persoanelor care sărbătoresc căsătoria este un drept inventat de comunităţile locale.

Hotărârea privind revocarea dreptului de a acorda un premiu de 250 de lei de familie persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie a fost adoptată cu votul consilierilor PNL.

Suma de bani se acordă din 2011, anul trecut nu s-a mai acordat, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, iar valoarea totală a fondurilor cheltuite într-un an pentru această premiere a fost de 11.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.