Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tumoră de şase centimetri, extrasă de medicii ieșeni din creierul unei paciente de 60 de ani

vaticannews
celule tumorale

O tumoră de şase centimetri a fost extrasă din creierul unei paciente, în urma unei intervenţii chirurgicale care a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, anunță news.ro.

Medicii ieşeni au afirmat că operaţia a fost una laborioasă, pacienta ajungând iniţial în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

"Meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporţie de 90 la sută din cazuri sunt benigne, cu o creştere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Tumora pacientei de 60 de ani a fost una impresionantă atât prin mărime, cât şi prin poziţia ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Aceasta a crescut într-o zonă a creierului ce determină personalitatea, fiind şi tangentă a nervilor optici, glandei hipofize şi arterelor carotide ce hrănesc creierul“, a declarat, duminică seară, medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Medicii au susţinut că intervenţia chirurgicală a fost una fără complicaţii.

"Săptămânal operăm tumori voluminoase care, datorită heterogenicităţii, niciuna nu este identică cu alta. Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibilitatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecinţe majore asupra pacienţilor”, a mai spus medicul Lucian Eva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.