Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tun URIAȘ cu măști de CONTRABANDĂ, oprit de Poliția Capitalei: zeci de mii de măști vor fi distribuite gratuit

112 politia politie

Captură record reușită de Poliția Capitalei la doar o zi de la anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, privind instituirea obligativității purtării măștilor începând cu data de 15 mai. Polițiștii din Capitală au confiscat peste 33.000 de măști de la o firmă de import de produse de protecție. Măștile conficate au fost găsite pe stoc, dar nu figurau în actele societății, conform Mediafax.

Citește și:  VIDEO Ludovic Orban anunță PRIMELE MĂSURI pentru repornirea economiei: împrumuturi de la BERD, finanțări de la UE și ...planuri

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au făcut, miercuri, un control la o firmă care efectuează activități de import de produse de protecție.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au confiscat peste 33.000 de măști de protecție.

„Din verificări a rezultat că din data de 9 aprilie a.c. şi până în prezent, societatea comercială a importat echipament de protecţie, aproximativ 20.500.000 măști faciale non-medicale, în data de 22 aprilie a.c. constatându-se că între stocul scriptic şi cel faptic există un plus de peste 33.700 bucăți măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate. Cu privire la cantitatea de peste 15.500.000 unități, identificată în depozitul societăţii comerciale sunt continuate verificările, inclusiv pentru a se stabili dacă societatea îndeplineşte condiţiile pentru a executa acte de comerţ cu produse din categoria echipamentelor de protecţie”, se arată în comunicat.

Firma a fost amendată cu 20.000 lei pentru încălcarea legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

„De asemenea, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti se continuă verificările cu privire la societatea comercială, având în vedere că la punctul de lucru au fost identificate 11 persoane, cetăţeni străini, pentru care nu au fost puse la dispoziție contractele de muncă încheiate”, se mai arată în comunicat. Potrivit acestuia, una dintre persoane a fost preluată de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Polițiștii anunță că cele peste 33.700 de măşti confiscate vor fi puse la dispoziţia organelor competente, în vederea atribuirii cu titlul gratuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.