Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tunisia se opune unei licitaţii organizate la Paris cu obiecte din patrimoniul său, scoase ilegal din țară

arabianbusiness.com
licitatie christie

Autorităţile tunisiene au anunţat marţi că anchetează scoaterea din ţară fără autorizaţie a unor obiecte de patrimoniu din perioada regimului bei, între care manuscrise din secolul al XVIII-lea şi al XIX-lea, puse în vânzare la Paris.

O sută paisprezece piese de "o mare valoare istorică au fost scoase în a doua jumătate a lunii martie, fără niciun fel de autorizaţie oficială şi în plină izolare în ţară", a dezvăluit pentru AFP Faouzi Mahfoudh, director al Institutului Naţional al Patrimoniului, potrivit news.ro.

Citește și: Un medic FACE MIȘTO de avertismentele apocaliptice ale autorităților: Am fi avut sute de mii de morți, ca-n Bulgaria

Aceste obiecte "nu aparţin niciunui muzeu de stat": este vorba despre "proprietăţi private" care aparţin descendenţilor unui demnitar bei, a afirmat el.

Sub titlul "Colecţia unui demnitar la Curtea beiului", au fost puse în vânzare de o casă pariziană, la 11 iunie, prin intermediul site-ului Drouot.

Manuscrise religioase şi de poezie, corespondenţă oficială, aceste obiecte au aparţinut lui Lahbib Djellouli (1857-1957), fost ministru de Justiţie al beiului, suveran tunisian, transmise fiului său Ahmed, decedat în 2011.

Citește și: BREAKING - Judecătorii CCR au decis: Legea privind prelungirea mandatelor primarilor este NECONSTITUȚIONALĂ

Printre obiecte se află şi un Coran care i-a aparţinut lui Mohamed el-Moncef Bey (1881-1948), bei al Tunisului destituit în 1943 şi penultimul reprezentant al dinastiei huseinite.

"Autorităţile trebuie să facă orice pentru a opri această vânzare, pentru că aceste obiecte au o valoare inestimabilă şi fac parte din istoria ţării", a subliniat Faouzi Mahfoudh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.