Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron se ține de cuvânt: Ucraina va primi arma cu care să fie uciși militarii lui Vladimir Putin

bbc
macron putin

Cele şase tunuri Caesar suplimentare, promise de Emmanuel Macron la jumătatea lui iunie, sunt "în drum" spre Ucraina, a declarat marţi şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, relatează AFP.

Douăsprezece tunuri Caesar "au fost deja livrate" şi "celelalte şase sunt pe drum", a anunţat ea în faţa comisiei pentru afaceri externe, apărare şi forţele armate din cadrul Senatului, la Paris.

Ea nu a precizat data la care urmează să ajungă aceste întăriri pe teritoriul Ucrainei, scrie agerpres.ro.

De la începutul ofensivei militare lansate de Moscova în Ucraina pe 24 februarie, Parisul a livrat Kievului, pe lângă tunurile Caesar, rachete antitanc Milan şi rachete anti-aeriene Mistral.

La sfârşitul lui iunie, ministrul apărării, Sébastien Lecornu, a anunţat că Franţa va trimite, în plus, "cantităţi semnificative" de vehicule blindate de transport de trupe.

El a declarat, de asemenea, că livrarea de rachete anti-navă, solicitată de Kiev pentru "a deschide breşe în această blocadă maritimă impusă de Rusia şi care privează numeroase ţări de livrările de cereale şi de materii prime", face parte dintre "dosarele examinate".

"Franţa se achită deplin de partea care îi revine chiar dacă evidenţiem mai puţin decât alţii ceea ce facem. Am făcut alegerea să nu comunicăm asupra totalităţii contribuţiei noastre militare", informaţiile fiind rezervate "partenerilor noştri", a mai precizat Catherine Colonna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.