Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tur de forță pentru președintele Ucrainei: Zelenski și-a ales următoarea destinație

zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este aşteptat duminică seara la Paris, după vizitele efectuate la Roma sâmbătă şi duminică în Germania, relatează AFP.

Aceasta este a doua vizită a şefului statului ucrainean la Paris de la începutul ofensivei ruse în ţara sa, în februarie 2022. Emmanuel Macron l-a primit deja pe 8 februarie la Palatul Elysée, alături de cancelarul german Olaf Scholz.

În legătură cu această nouă vizită, Elysée nu a confirmat, nici nu a infirmat. În cursul vizitei, duminică, în Germania, Volodimir Zelenski a salutat sprijinul militar oferit de Germania, pe care a descris-o drept "prieten adevarat" şi "aliat de încredere" după anunţarea unei noi livrări de arme pentru a sprijini contraofensiva pregătită împotriva Rusiei.

Duminică dimineaţa, Volodimir Zelenski a fost primit de cancelarul german Olaf Scholz cu onoruri militare. El s-a deplasat la Aachen, în vestul Germaniei, unde a primit Premiul Carol cel Mare, care recompensează angajamentul în favoarea unificării europene.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui Zelenski în Germania de la debutul invaziei ruse în Ucraina şi are loc în cadrul unui turneu în ţări aliate europene pentru a-şi asigura sprijinul acestora.

Guvernul german a anunţat sâmbătă un ajutor militar în valoare de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare de până acum, şi a promis sprijin suplimentar pentru Kiev cât timp va fi necesar.

Înainte de vizita sa la Berlin, preşedintele ucrainean a fost primit sâmbătă la Roma de Papa Francisc şi lideri italieni.

Acest turneu european survine în contextul pregătirilor pentru o ofensivă a armatei ucrainene, în timp ce Kievul şi Moscova îşi revendică succesul în şi în jurul oraşului Bahmut, în regiunea Donbas (est).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.