Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turbulențe pe măsură ce se apropie decizia Fed: Dolarul scade față de euro și lira sterlină

dolar euro

Dolarul american a scăzut miercuri, investitorii așteptând decizia de politică monetară a Rezervei Federale americane, pe fondul speculațiilor că aceasta ar putea indica o încetinire a viitoarelor creșteri de rate, scrie Reuters.

Banca centrală își va publica declarația de politică monetară miercuri, investitorii așteptându-se în general la o majorare a dobânzii cu 75 de puncte de bază (bps), a patra astfel de creștere la rând.

Însă, pentru ședința din decembrie, piața este împărțită în ceea ce privește șansele unor creșteri de 75 sau 50 de puncte de bază.

Indicele dolarului - care măsoară dolarul față de un coș de șase contrapartide care include yenul, euro și lira sterlină - a scăzut cu 0,2%, la 111,28, dar nu a fost cu mult sub maximul de marți de 111,78, cel mai puternic nivel din 25 octombrie.

Față de dolarul slăbit, euro și lira sterlină au crescut ușor până la 0,9889 dolari și, respectiv, 1,1494 dolari.

Banca Angliei își va anunța joi decizia de politică monetară, iar piețele se așteaptă la o creștere de 75 de puncte de bază și acolo, urmată de o încetinire la un ritm de 50 de puncte de bază în decembrie.

Yenul , în scădere cu 28% față de dolarul american în acest an, a înregistrat o performanță superioară, comercianții fiind în alertă pentru posibile intervenții în preajma reuniunii Fed. Acesta a crescut cu 0,8%, ajungând la 147,07 pe dolar.

Ministerul de Finanțe și Banca Japoniei au intervenit pentru a susține moneda în septembrie, pentru prima dată din 1998.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.