Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan, despre cazul din Timișoara: Cei vinovați trebuie să plătească. Așteptăm un raport rapid

facebook/ Raluca Turcan
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că așteaptă un raport rapid privind situația din Timișoara pentru ca cei vinovați să răspundă, deoarece instituțiile statului ar fi trebuit să facă controale, astfel încât să garanteze siguranța cetățeanului.

„Pentru tragedia de la Timișoara trebuie să existe o răspundere directă a tuturor factorilor implicați. Nu se poate ca în materie de siguranță publică să nu existe controale ale instituțiilor statului astfel încât omul să aibă garanția că nu se culcă sănătos și se trezește mort, așa cum s-a întâmplat în Timișoara. Este greu de imaginat cum a putut să existe atâta lipsă de responsabilitate în materie de verificare a îndeplinirii competențelor și a cerințelor contractuale de către furnizorul privat. Așteptăm un raport cât se poate de rapid din partea instituțiilor statului pentru ca cei vinovați să răspundă. Situația este monitorizată. Se monitorizează situația pacienilor spitalizați și posibilitatea de extindere al numărului de persoane afectate”, a declarat Raluca Turcan, la Guvern.

44 de persoane sunt în continuare internate în spital după deratizarea din Timișoara, dintre care 32 sunt copii, transmite Ministerul Sănătății, care mai precizează că toți pacienții sunt în stare stabilă.

Ministerul Sănătății monitorizează starea de sănătate a pacienților internați în spitalele din Timișoara, urmare a incidentului din blocul de locuințe, în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața și alte 88 au fost intoxicate.

În prezent, un număr de 44 de persoane mai sunt internate în unitățile spitalicești timișorene, dintre care 9 pacienți la Spitalul Județean Clinic de Urgență „Pius Brînzeu”, 3 pacienți la Spitalul Municipal și 32 pacienți Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, se arată într-o informare emisă, miercuri, de reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile.

Trei persoane au murit, doi copii și mama unuia dintre ei în urma deratizării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.