DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Turcan: Legea salarizării, aşa cum a rezultat din dezbaterile de la comisii, nu asigură echitate

facebook.com/pg/RalucaTurcan
Raluca Turcan

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că formula legii salarizării unitare, aşa cum a reieşit din dezbaterile din comisiile parlamentare de specialitate, nu asigură echitate în sistemul bugetar, dând ca exemplu faptul că nu există o grilă de salarizare în cazul angajaţilor din administraţiile publice locale. "Constatăm cu un mare regret că legea salarizării unitare nu îşi respectă nici măcar titlul pe care-l are, şi anume lege unitară în sistemul public de salarizare, pentru că formula rezultată în urma dezbaterilor din comisiile de specialitate nu asigură echitate în sistemul bugetar, unitate în privinţa modului de salarizare în funcţie de pregătire şi experienţă", a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă la Sibiu, conform Agerpres.

În opinia ei, "această lege a salarizării unitare ascunde concedieri şi micşorări de salarii". "Trebuie să fie limpede pentru toată lumea şi trebuie demascată făţărnicia PSD-ului. În momentul în care pentru administraţiile publice locale nu există grile de salarizare şi sunt lăsate la mâna consiliilor locale toate salariile autorităţii locale înseamnă că dintr-o sumă pe care ei o au la dispoziţie trebuie să asigure salarizarea angajaţilor din subordine. Din nefericire, suma nu creşte, angajaţii din subordine vor privi spre cei din administraţia publică centrală, care au, la aceeaşi pregătire şi experienţă, un alt nivel de salarizare, îi vor da în judecată pe cei din autorităţile publice locale solicitându-şi drepturile, şi, în felul acesta, vor ajunge să fie blocate foarte multe autorităţi publice locale. Se va crea un haos fără precedent în România în funcţionarea instituţiilor publice locale", a explicat liderul PNL.

Potrivit acesteia, protestele sociale sunt justificate în momentul de faţă pentru că ''legea salarizării unitare este o mizerie în privinţa salarizării anumitor categorii de bugetari". "Evident că sunt majorări salariale aşteptate, în educaţie, în sănătate, pentru care noi am votat şi am susţinut în comisiile de specialitate, însă societatea românească trebuie privită în ansamblul ei şi aşa este firesc să se raporteze un partid politic. Pe măsură ce PSD sfidează o parte din ce în ce mai mare a societăţii româneşti, PNL urmăreşte ca fiecare strat al societăţii să fie stimulat şi motivat să performeze pentru a ajunge să trăiască mai bine", a mai declarat liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.