Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii va cumpăra lucrări de artă contemporană și cărți pentru biblioteci: 'Vrem să îi sprijinim pe artişti!'

PNL Sibiu
Raluca Turcan

Ministerul Culturii va achiziţiona de pe piaţa liberă lucrări de artă ale artiştilor contemporani, pentru a-i încuraja pe aceştia să creeze, a declarat, la Botoşani, ministrul Raluca Turcan, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, astfel de lucrări de artă contemporană ar putea fi achiziţionate, în regiunea Moldovei, prin intermediul Palatului Culturii din Iaşi. "O să facem o sesiune de achiziţie de artă contemporană, pentru ca artiştii din spectrul artelor vizuale să fie, de asemenea, sprijiniţi. Până acum, se făcea această achiziţie doar prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti. Acum, vreau să extindem şi pe regiuni şi mă gândeam să fie Palatul Culturii din Iaşi, de exemplu, pe regiunea Moldovei, astfel încât să stimuleze artiştii din regiune", a afirmat Turcan.

Aceasta a arătat că instituţia pe care o conduce va finanţa, de asemenea, şi achiziţia de carte pentru bibliotecile publice. "O să lansăm achiziţie de carte pentru titluri noi pentru bibliotecile din ţară, fie că vorbim de biblioteci judeţene, fie că vorbim de biblioteci orăşeneşti sau comunale. Nu s-a mai cumpărat carte în România, mi-au spus de la minister, de zece ani şi cred că avem nevoie de împrospătare acută a titlurilor de carte", a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, şi consilierul prezidenţial Sergiu Nistor le-au înmânat, joi, reprezentanţilor Teatrului "Mihai Eminescu" şi Teatrului pentru copii şi tineret "Vasilachi" distincţiile conferite de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale. Cele două unităţi de spectacole din municipiul Botoşani, care funcţionează în subordinea Consiliului Local şi sunt finanţate din bugetul local, au fost distinse cu Ordinul "Meritul Cultural' în grad de Ofiţer, Categoria D - ''Arta spectacolului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.