DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Turcan: Un obiectiv al Ministerului Muncii şi al Guvernului îl reprezintă creşterea numărului de locuri de muncă mai bine plătite

Facebook
Raluca Turcan
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că un obiectiv al instituţiei pe care o conduce şi al Guvernului îl reprezintă creşterea numărului de locuri de muncă mai bine plătite şi plătite legal, precizând că acceptarea unor forme de plată la negru sau la gri afectează atât angajatul, cât şi societatea.
“Un obiectiv principal şi al Ministerului Muncii, dar şi al Guvernului României îl reprezintă creşterea numărului de locuri de muncă mai bine plătite în România. Şi creşterea numărului de locuri de muncă plătite legal. Există din nefericire un obicei pe care dorim să nu-l mai perpetuăm şi anume printr-un acord angajat-angajator să fie acceptate şi alte forme de plată pe lângă plata legală a salariului pentru angajat. Ori lucrul acesta în primul rând dăunează angajatului pentru că un salariu mai mic plătit legal practic scad şansele angajatului de a accesa diferite facilităţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai, cum ar fi un credit bancar. De asemenea, acceptarea unei formele de plată la negru sau gri de către angajat afectează şi societatea întrucât scad şi contribuţiile pe care le-ar plăti angajatorul şi angajatul pe munca prestată”, a declarat Raluca Turcan, vineri, la Sibiu, citată de News.ro.
Ea a mai afiramt că România trebuie să fie competitivă la nivelul puterii de cumpărare a angajaţilor cu ceea ce există la nivelul Uniunii Europene.
“De asemenea, cred că este foarte important ca în timp România să fie competitivă din perspectiva puterii de cumpărare a angajaţilor cu ceea ce există la nivelul Uniunii Europene, fie că vorbim de angajaţi la stat sau la privat. Astăzi în întâlnirea pe care am avut-o cu marele angajator de la nivelul judeţului Sibiu, am constatat că se pune accent foarte mare pe tehnologizare, că sunt în aşteptare de măsuri care în continuare să debirocratizeze activitatea şi de asemenea îşi doresc ca statul român să încurajeze investiţiile şi locurile de muncă”, a explicat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că un obiectiv al instituţiei pe care o conduce şi al Guvernului îl reprezintă creşterea numărului de locuri de muncă mai bine plătite şi plătite legal, precizând că acceptarea unor forme de plată la negru sau la gri afectează atât angajatul, cât şi societatea.

“Un obiectiv principal şi al Ministerului Muncii, dar şi al Guvernului României îl reprezintă creşterea numărului de locuri de muncă mai bine plătite în România. Şi creşterea numărului de locuri de muncă plătite legal. Există din nefericire un obicei pe care dorim să nu-l mai perpetuăm şi anume printr-un acord angajat-angajator să fie acceptate şi alte forme de plată pe lângă plata legală a salariului pentru angajat. Ori lucrul acesta în primul rând dăunează angajatului pentru că un salariu mai mic plătit legal practic scad şansele angajatului de a accesa diferite facilităţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai, cum ar fi un credit bancar. De asemenea, acceptarea unei formele de plată la negru sau gri de către angajat afectează şi societatea întrucât scad şi contribuţiile pe care le-ar plăti angajatorul şi angajatul pe munca prestată”, a declarat Raluca Turcan, vineri, la Sibiu.  Ea a mai afiramt că România trebuie să fie competitivă la nivelul puterii de cumpărare a angajaţilor cu ceea ce există la nivelul Uniunii Europene.  “De asemenea, cred că este foarte important ca în timp România să fie competitivă din perspectiva puterii de cumpărare a angajaţilor cu ceea ce există la nivelul Uniunii Europene, fie că vorbim de angajaţi la stat sau la privat. Astăzi în întâlnirea pe care am avut-o cu marele angajator de la nivelul judeţului Sibiu, am constatat că se pune accent foarte mare pe tehnologizare, că sunt în aşteptare de măsuri care în continuare să debirocratizeze activitatea şi de asemenea îşi doresc ca statul român să încurajeze investiţiile şi locurile de muncă”, a explicat ministrul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.