Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan, vizită la două companii importante din Olt: Ne propunem să creștem gradul de ocupare și calitatea forței de muncă în județ

Guvern
turcan raluca

Am vizitat astăzi două dintre companiile importante din județul Olt - ALRO Slatina și Prysmian Group, care asigură împreună 5.500 de locuri de muncă și a căror activitate are un impact important pentru mediul economic din județ, anunță Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

Ministrul Muncii susține că la nivelul județului Olt, măsurile de sprijin acordate agenților economici în perioada de criză sanitară se ridică la 80 de milioane de lei și au reprezentat de fapt o investiție în locurile de muncă și o șansă pentru companiile de aici de a-și menține activitatea economică într-o perioadă dificilă.

„De la începutul anului până acum, în Olt s-au înregistrat 166 de noi companii și 1.400 de noi locuri de muncă, din care 10% într-o singură zi, la bursa locurilor de muncă organizată la Slatina la finalul lunii iunie. Pe de altă parte, tot în județul Olt există astăzi un număr de 103.727 pensionari la 73.867 asigurați. Prin instituțiile care țin de Ministerul Muncii, ne propunem să creștem gradul de ocupare și calitatea forței de muncă în județ și să construim un parteneriat real între aceste instituții și principalii angajatori locali. Așadar, prioritățile noastre, despre care am discutat atât cu reprezentanții companiilor, cât și cu cei ai instituțiilor locale care țin de Ministerului Muncii sunt următoarele:

Formarea și calificarea forței de muncă în acord cu cerințele angajatorilor. Susținem, alături de Ministerul Educației, întărirea învățământului profesional în sistem dual, dar și creșterea capacității Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă de a pune la dispoziție programe de formare adaptate cerințelor pieței;

Combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, care afectează nu doar angajații care pierd la pensie și nu pot avea acces la anumite facilități în perioada vieții active, cât și angajatorii pentru că perturbă mediul concurențial. Am declanșat o campanie națională, prin Inspecția Muncii, pentru a verifica legalitatea relațiilor de muncă în anumite domenii de activitate și pregătim modificări legislative pentru a înlesni verificarea cazurilor de muncă subdeclarată;

Flexibilizarea contractelor de muncă, pentru care avem deja în lucru o serie de modificări legislative pe care le vom prezenta în perioada următoare;

Digitalizarea relațiilor dintre angajați și angajatori, dar și a relației cu instituțiile statului. Avem prevăzute în PNRR câte o componentă de digitalizare pentru fiecare dintre instituțiile care țin de minister, totalul investițiilor propuse în domeniul digitalizării fiind de 85 de milioane de euro”, susține Turcan.

Ministrul precizează că și-a asumat, în acest Guvern, obiectivul de a asigura o dezvoltare sustenabilă pentru comunități, prin investiții publice și prin noi locuri de muncă – 120.000 la nivel național de la începutul anului până acum.

”Îi mulțumesc prefectului Florin Homorean, pentru implicarea domniei sale în proiectele de dezvoltare destinate județului Olt și susținerii mediului economic din această zonă”, arată Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.