Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcescu publica NOI DOCUMENTE: Victor Ponta si Serviciul Credincios

ordin cavaleri

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat marti pe blogul personal noi documente care releva detalii interesante legate de multi politicieni cu renume.

Turcescu aminteste ca premierul Victor Ponta a fost decorat in 2002, la propunerea prim-ministrului de atunci Adrian Nastase, in grad de Cavaler al Ordinului Serviciu Credincios. Aceasta decorare vine la un an dupa ce Ponta si-ar fi incheiat activitatea de ofiter acoperit SIE, potrivit afirmatiilor presedintelui Traian Basescu. Tot un an se implinea in 2002 si de cand Victor Ponta ocupa functia de sef al Corpului de Control al Guvernului.

"Domnul Victor Viorel Ponta a fost in perioada 2001-2004 secretar de stat, seful Corpului de Control al Guvernului in Guvernul României. Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial P A R T E A I, anul XIV – Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase", aminteste Robert Turcescu pe blogul personal.

El explica si cui sunt acordate aceste distictii, pe ce criterii se bazeaza selectia candidatilor, potrivit legii.

"Potrivit Legii 29 din anul 2000, aceste decoratii sint 'conferite cetatenilor romani pentru serviciile exceptionale aduse statului si poporului roman, pentru acte de eroism savirsite in serviciul militar si pentru merite deosebite in activitate'. Aceeasi lege stipuleaza ca propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta care la acea vreme era secretar de stat) se fac de catre primul-ministru (Adrian Nastase in 2002). Propunerile de decorare cu Ordine Nationale, stipuleaza Legea 29, 'trebuie sa fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se inscrie in brevetele care insotesc insemnele'. Gradul de cavaler al Ordinului Servicul Credincios este asimilat gradului de locotenent", explica Robert Turcescu.

El prezinta de asemenea lista tuturor celor decorati in noiembrie 2002. Nume sonore se regasesc pe aceasta lista, cum ar fi:

Ordinul Steaua Romaniei:

Mihai Tanasescu – ministrul finantelor publice

Rodica Stanoiu – ministru justitiei

Ioan Mircea Pascu – ministrul apararii nationale

Ioan Rus – ministrul de interne

Ilie Sarbu – ministrul agriculturii

Miron Mitrea – ministrul lucrarilor publice

Ecaterina Andronescu – ministrul educatiei

Dan Nica –ministrul comunicatiilor

Ordinul Serviciu Credincios:

Rovana Plumb – secretar de stat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Gabriel Oprea – prefect al municipiului Bucuresti

Leonard Orban – secretar de stat Ministerul Integrarii Europene

"Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sint sonore", scrie Turcescu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.