Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: 13 suspecţi inculpaţi şi închişi pentru atentatul din Istanbul

twitter.com
explozie

Treisprezece suspecţi, dintre care zece turci, au fost inculpaţi şi închişi duminică seară la Istanbul pentru "apartenenţă la o organizaţie teroristă" în legătură cu triplul atentat sinucigaş ce a făcut 45 de morţi marţi la aeroportul celui mai mare oraş din Turcia, a anunţat agenţia de presă Dogan, preluată de AFP şi Reuters. 

Suspecţii sunt acuzaţi de asemenea că "au adus atingere unităţii statului şi poporului" şi de "omucidere cu intenţie", a declarat agenţia, fără a preciza naţionalitatea străinilor. 

În cadrul anchetei, poliţia a arestat 29 de persoane "dintre care străini", a declarat duminică prim-ministrul turc Binali Yildirim reporterilor. "Toate vor fi dezvăluite la timp, efectuăm o vastă anchetă în legătură cu această afacere", a adăugat el. 

Guvernoratul de la Istanbul a anunţat duminică într-un comunicat că 49 de persoane erau încă tratate, dintre care 17 la terapie intensivă. Autorităţile turce au anunţat joi un bilanţ de 19 străini ucişi. 

Atacul, al patrulea şi cel mai ucigător din Turcia de la începutul anului, nu a fost încă revendicat, dar responsabilii turci au indicat gruparea Statul Islamic (SI). 

Potrivit autorităţilor, atacatorii sinucigaşi au fost un rus, un uzbec şi un kârgâz, în timp ce agenţia Anadolu a avansat numele lui Rakim Bulgarov şi Vadim Osmanov, fără a preciza naţionalitatea lor. Fostele republici sovietice din Asia Centrală sunt printre cei mai importanţi furnizori de jihadişti în Siria şi Irak, aminteşte France Presse. 

Presa turcă a identificat un cecen, Ahmed Şataev, ca fiind creierul atentatului de la aeroport. El ar fi şeful SI la Istanbul, potrivit cotidianului Hurriyet. 

Trei bărbaţi au deschis focul în afara terminalului sosiri internaţionale de la aeroportul Ataturk marţi seară, înainte ca doi 
dintre ei să intre în clădire şi să se arunce în aer. Al treilea şi-a detonat explozibilii la intrare, aminteşte Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.