Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a anunțat când se reiau discuțiile privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO

nato.int
nato turcia

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat luni că discuţiile cu Suedia şi Finlanda în privinţa aderării acestora la NATO se vor relua pe 9 martie, după o amânare în luna ianuarie, determinată de un protest în timpul căruia a fost arsă o ediţie a Coranului. În declaraţiile făcute la Ankara, Çavuşoğlu a afirmat că întâlnirea va avea loc la Bruxelles şi se va discuta implementarea memorandumului semnat între ţări, scrie Rador.

Parlamentul Ungariei se va pronunţa la începutul lunii martie asupra ratificării tratatelor pentru admiterea Suediei şi Finlandei în Alianţa Nord-Atlantică, informează cotidianul Le Monde. Voturile în Parlamentul de la Budapesta sunt programate în perioada 6-9 martie. Toate statele membre NATO, cu excepţia Ungariei şi Turciei, au ratificat tratatele de aderare a Suediei şi Finlandei la NATO.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a cerut săptămâna trecută Turciei să ratifice rapid admiterea Suediei şi Finlandei în NATO, dar ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a semnalat că Suedia încă nu îndeplineşte criteriile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.