Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a deschis cea mai mare unitate de stocare a gazelor naturale din Europa

alephnews.ro
Recep Erdogan

Turcia a organizat vineri o ceremonie mult așteptată pentru a marca o creștere a capacității la prima sa unitate de stocare subterană a gazelor naturale, devenind, așa cum spun oficialii, cel mai mare loc de stocare din Europa.

Turcia și-a umplut toate unitățile de stocare a gazelor în acest an, deoarece țara dependentă de importuri a căutat să-și asigure aprovizionarea cu energie înainte de iarnă și să facă față prețurilor la energie care au crescut vertiginos după ce Rusia și-a lansat invazia Ucrainei, informează dailysabah.com, potrivit Rador.

Creșterea capacității va permite stocarea a 4,6 miliarde de metri cubi de gaze naturale la instalația de stocare a gazelor naturale Silivri, în creștere față de o capacitate anterioară de 3,2 miliarde. Capacitatea zilnică de stocare de 28 de milioane de metri cubi a fost mărită la 75 de milioane de metri cubi.

„Odată cu deschiderea, Silivri a devenit cea mai mare unitate subterană de stocare a gazelor din Europa”, a spus președintele Recep Tayyip Erdogan.

„Unitatea noastră va putea satisface singur un sfert din cerere, chiar și în cea mai intensă perioadă de consum a țării noastre”, a spus Erdoğan în discursul său de la ceremonie.

Două platforme offshore care au fost fabricate prin mijloace interne au fost amenajate lângă Silivri, ca parte a lucrărilor de creștere a capacității unității. Lucrările de extindere au fost efectuate la aproximativ 18 sonde, au spus oficialii.

Lucrările la creșterea capacității la a doua unitate de depozitare a țării, Tüz Gölü (Lacul Tuz), sunt, de asemenea, în derulare. Situată în provincia centrală Aksaray, instalația este în prezent capabilă să stocheze 1,2 miliarde de metri cubi de gaz natural pe an.

Între timp, unitatea se remarcă, de asemenea, ca prima instalație din Turcia care a primit un certificat de amprentă de carbon și va avea nevoie de întreaga energie electrică produsă cu o turbină eoliană cu o capacitate instalată de 4,2 megawați (MW).

Consumul anual de gaze din Turcia a crescut de la 48 de miliarde de metri cubi în 2020 la un record de 60 de miliarde de metri cubi în 2021 și este de așteptat să ajungă la 62 de miliarde de metri cubi în acest an, potrivit cifrelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.