Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a eliberat cuplul de israelieni arestat sub acuzaţia de spionaj pentru că ar fi fotografiat reşedinţa lui Erdogan din Istanbul

Twitter
erdogan

Turcia a pus în libertate cuplul de israelieni care fusese arestat sub acuzaţia de spionaj pentru că ar fi fotografiat reşedinţa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în timpul unei călătorii la Istanbul, au anunţat joi premierul israelian Naftali Bennett şi ministrul său de externe Yair Lapid, transmite Reuters.

Bennet a dezminţit acuzaţiile aduse cuplului Mordi şi Natali Oknin, precizând că aceştia nu lucrează pentru niciun serviciu israelian. Guvernul său a trimis un emisar de rang înalt în Turcia pentru a ajuta la eliberarea lor, potrivit Agerpres.

'După eforturi comune cu Turcia, Mordi şi Natali Oknin au fost eliberaţi din închisoare şi sunt în drum spre casă, spre Israel', au anunţat Bennett şi Lapid, într-un comunicat comun.

'Le mulţumim preşedintelui Turciei şi guvernului său pentru cooperare şi suntem nerăbdători să urăm bun-venit acasă cuplului', au adăugat ei.

Un tribunal turc a dispus la data de 12 noiembrie arestarea celor doi israelieni sub acuzaţia de spionaj pentru că fotografiaseră din Camlica Tower, un turn de telecomunicaţii din Istanbul cu punţi de observare, reşedinţa lui Erdogan, a relatat la momentul respectiv agenţia Anadolu.

Potrivit sursei, un angajat a anunţat poliţia după ce văzuse cuplul fotografiind reşedinţa, din restaurantul turnului.

Un cetăţean turc care îi însoţea pe cei doi israelieni a fost şi el arestat sub acuzaţia de spionaj politic şi militar, a mai transmis Anadolu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.