Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a început să administreze vaccinul Pfizer-BioNTech

economica.net
Turcia

Turcia a început vineri să administreze vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de alianţa Pfizer-BioNTech, introducând astfel un al doilea ser în campania sa naţională de vaccinare, care a început la jumătatea lunii ianuarie, într-o perioadă în care numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a atins niveluri record, informează Reuters.

Citește și: Surse parlamentare - Mărul otrăvit: Ce ar ascunde oferta-surpriză a lui Florin Cîțu pentru specialiștii PSD

Până vineri, Turcia a administrat 16,5 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 la nivel naţional, inclusiv pentru peste 7 milioane de rezidenţi care au primit ambele doze ale vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech.

Campania de vaccinare din Turcia a inclus deocamdată persoanele de peste 60 de ani, personalul medical şi alte categorii prioritare.

În total, 2,8 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au sosit în Turcia, iar acest număr va ajunge la 4,5 milioane în zilele următoare, a declarat miercuri ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca.

Rezidenţii turci pot să aleagă serul cu care doresc să se imunizeze atunci când le va veni rândul la vaccinare, a precizat ministrul Koca, adăugând că obiectivul este acela de a vaccina majoritatea populaţiei până în luna iunie.

Un rezident din Ankara, Emre Yavuz, a spus că el şi soţia lui au ales vaccinul Pfizer-BioNTech deoarece fiica lor studiază în Europa, iar Uniunea Europeană ar putea să nu permită accesul persoanelor care au primit vaccinul chinezesc Sinovac.

"Există o dezbatere în acest moment în Uniunea Europeană dacă să accepte sau să nu accepte vaccinul Sinovac. De aceea, am ales acest vaccin (Pfizer, n.r.) pentru a fi sigur", a declarat el, după ce a primit prima doză de vaccin la Spitalul Municipal din Ankara.

Turcia a impus de curând un nou lockdown pe durata weekendului în cele mai multe dintre provinciile sale, întrucât numărul cazurilor de coronavirus a atins noi recorduri la nivel naţional. Joi, 40.806 de cazuri noi au fost înregistrate, marcând cel mai mare număr de cazuri confirmate în 24 de ore de la începutul pandemiei de COVID-19.

Numărul total al cazurilor a urcat joi la 3,3 milioane, iar bilanţul deceselor asociate maladiei COVID-19 a ajuns la 31.713.

În prezent, Turcia ocupă locul al cincilea în clasamentul global bazat pe numărul mediu de cazuri zilnice raportate în ultimele şapte zile, potrivit unui bilanţ întocmit de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.