Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a predat Germaniei un nou dosar privind presupuşi terorişti, potrivit unor surse

germania turcia germania

Autorităţile din Turcia au pus la dispoziţia unei delegaţii germane care a vizitat această ţară informaţii suplimentare cu privire la persoane despre care consideră că au legături cu grupări teroriste, transmite Reuters, citând surse din Ministerul de Interne de la Berlin. Potrivit acestora, materialele au fost trimise Oficiului federal pentru criminalitate şi serviciului de informaţii interne BfV pentru investigaţii suplimentare. Nu este clar deocamdată dacă materialele includ şi numele altor persoane sau informaţii suplimentare despre presupuse activităţi teroriste, în afara celor incluse pe o listă iniţială despre care a relatat presa germană.

Informaţia cu privire la acest nou dosar furnizat de Ankara Berlinului vine în contextul îngrijorărilor în creştere legate de posibile acţiuni de spionaj ale Turciei asupra numeroasei comunităţi de origine turcă din Germania. Tensiunile s-au acutizat între cei doi aliaţi în cadrul NATO înaintea referendumului de pe 16 aprilie din Turcia, care propune extinderea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Berlinul a înfuriat Ankara prin anularea câtorva mitinguri de campanie la care urmau să participe miniştri turci pe teritoriul german, atrăgându-şi acuzaţii că ar recurge la practici 'naziste', conform Agerpres.

Germania a deschis săptămâna trecută o a doua anchetă cu privire la suspiciuni privind operaţiuni de spionaj întreprinse de Turcia, în urma unor relatări ale presei potrivit cărora serviciile de informaţii turce le-au furnizat oficialilor germani o listă cu peste 300 de presupuşi susţinători ai clericului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de orchestrarea puciului eşuat din iulie 2016. Lista include numere de telefon şi fotografii, dintre care unele care par a fi fost obţinute cu camere de supraveghere ascunse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.