Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a respins ca 'nefondate' acuzaţiile Poloniei că ar alimenta criza migraţiei de la graniţa polonezo-belarusă

imigratie

Turcia a respins ca ''nefondate'' acuzaţii formulate împotriva sa de Polonia că ar facilita sosirea unor migranţi ilegali de la Istanbul la Minsk şi ar contribui astfel la valul de migranţi care încearcă să pătrundă în Polonia cu scopul de a ajunge în UE.

Conform agenţiei Anadolu, citată joi de EFE, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu i-a telefonat miercuri omologului său polonez Zbigniew Rau pentru a-i transmite nemulţumirea Turciei în urma acelor acuzaţii.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki susţinuse anterior că Turcia menţine un coridor aerian deschis între Istanbul şi Minsk şi ajută astfel Belarusul să aducă migranţi care mai departe pleacă spre Polonia şi UE, în cadrul acţiunii puse la cale de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko drept represalii pentru sancţiunile ce i-au fost impuse de către UE în urma reprimării opoziţiei belaruse.

În discuţia cu omologul său polonez, Cavusoglu a invitat o echipă tehnică poloneză să vină în Turcia pentru verifica situaţia şi să informeze ''corect opinia publică''.

De asemenea, MAE turc a emis un comunicat prin care îşi exprimă sprijinul pentru aliaţii din NATO în criza provocată de afluxul de migranţi de la graniţa polonezo-belarusă, respingând totodată orice responsabilitate a Ankarei în acest val migrator, potrivit Agerpres.ro.

Compania aeriană Turkish Airlines a emis şi ea un comunicat în care neagă orice implicare. Această companie operează săptămânal 10 zboruri între Istanbul şi Minsk, un număr similar de zboruri fiind efectuate de compania belarusă Belavia.

Comisia Europeană a anunţat că examinează un nou set de sancţiuni împotriva Belarusului după acest ''atac hibrid'' desfăşurat prin crearea unui val de migranţi ilegali, având de asemenea în vedere sancţiuni împotriva companiilor aeriene din ţările terţe care ''participă activ la traficul de persoane''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.