Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a transmis OFICIAL condoleanțe. Rusia se declară în continuare nemulțumită

turcia

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a anunţat că ţara sa a transmis condoleanţe Rusiei pentru moartea unuia din piloţii avionului rus doborât de aviaţia turcă la frontiera cu Siria, incident ce a provocat grave tensiuni în relaţiile dintre cele două ţări.

Vezi și: Vladimir Putin amenință: Turcia va regreta ceea ce a făcut

'Ne-am exprimat tristeţea şi am transmis condoleanţe pentru moartea pilotului rus', a declarat şeful diplomaţiei de la Ankara, citat de mass-media turcă, după întâlnirea avută la Belgrad cu omologul său de la Moscova, Serghei Lavrov, primul contact la acest nivel între Turcia şi Rusia după doborârea avionului rus, potrivit AFP. 

Referitor la întâlnirea din capitala sârbă, Serghei Lavrov a declarat că, în cadrul convorbirilor avute cu Mevlut Cavusoglu, nu a auzit 'nimic nou' din partea Ankarei în legătură cu incidentul din 24 noiembrie. 

''M-am întâlnit cu ministrul de externe al Turciei, la rugămintea expresă a acestuia, dar nu am auzit nimic nou. Şeful Ministerului turc de Externe a reluat aceleaşi declaraţii făcute publice de preşedintele şi premierul Turciei'', a afirmat Lavrov, conform agenţiei TASS. 

Întâlnirea Lavrov-Cavusoglu a avut loc în contextul Consiliului ministerial al OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) ce se desfăşoară în capitala sârbă, discuţiile dintre cei doi miniştri durând timp de 40 de minute în spatele uşilor închise.

Vezi și: BOMBĂ Președintele Turciei DEMISIONEAZĂ: Ce condiții pune

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dorit să aibă luni o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin, cu prilejul Conferinţei internaţionale privind schimbările climatice (COP21) de la Paris, însă partea rusă a refuzat o astfel de întrevedere, considerând că Ankara trebuie să-şi prezinte scuze pentru incidentul din 24 noiembrie. Ankara, prin vocea premierului său Ahmet Davutoglu, a declarat însă că nu îşi va prezenta scuze pentru doborârea avionului militar rus, insistând că acesta încălcase spaţiul aerian al Turciei.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.