Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a trimis TRUPELE SPECIALE în Siria: Au cucerit un punct strategic

Focus
turcia, PKK

Turcia a anunţat că a cucerit o colină "strategică" în nord-vestul Siriei, în cadrul campaniei sale împotriva unei miliţii kurde aliate a SUA, campanie ce a tensionat relaţiile dintre Ankara şi Washington, informează AFP.

"Muntele Barsaya a fost recucerit în jurul orelor locale 14:30 (11:30 GMT)", a anunţat Statul Major al Turciei într-un comunicat, în a noua zi a operaţiunii sale împotriva miliţiei kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG).

Citește și: Surpriză de proporții! Ce cântăreți au câștigat cei mai mulți bani în 2017? Fuego egalul lui Smiley

Turcia desfăşoară din 20 ianuarie o ofensivă în regiunea Afrine (nord-vestul Siriei) împotriva YPG, grupare considerată "teroristă" de Ankara, dar care este aliata coaliţiei conduse de Washington pentru combaterea grupării Stat Islamic (SI), scrie agerpres.ro.

În pofida tensiunilor crescânde între Turcia şi SUA, aliate în cadrul NATO, preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat hotărât să extindă ofensiva spre est, în special spre Minbej, unde Washington a desfăşurat militari.

Citește și: Fostul sponsor al Simonei Halep, Adidas, reacția după meciul pierdut la Australian Open

"Teroriştii nu vor putea scăpa de sfârşitul dureros care îi aşteaptă, nici la Afrine, nici la Minbej", a declarat Erdogan duminică, în timpul unui discurs susţinut la Corum, nordul Turciei. "Frontiera siriană va fi curăţată", a adăugat el.

Pe teren, bombardamente ale artileriei şi avioanelor turce au fost mai puternice decât în zilele precedente şi au continuat în după-amiaza zilei de duminică.

Citește și: INCREDIBIL! Unde lucra bărbatul care și-a înjunghiat fosta soție într-o grădiniță

Forţele turce încercau de nouă zile să cucerească muntele Barsaya, situat la nord-est de oraşul Afrine, dar s-au confruntat cu o rezistenţă înverşunată şi o vreme capricioasă ce au redus eficienţa loviturilor aeriene. Profitând de vremea senină după mai multe zile de ploaie şi ceaţă, aviaţia şi artileria turce au înconjurat duminică dimineaţa colina, înainte ca membri ai forţelor speciale turce şi insurgenţi sirieni înarmaţi de Ankara să dea asaltul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.