Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia administrează a patra doză de vaccin anti-COVID-19

Globo
sinovac vaccin

Turcia a anunţat luni că va începe să administreze a patra doză de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani şi personalul medical imunizat cu vaccinul chinezesc Sinovac, potrivit agenţiei de ştiri Anadolu citată de EFE.

Cea de-a patra doză va putea fi solicitată la 21 de zile după administrarea celei de-a treia doze, a explicat mass-media Comitetul Ştiinţific ce consiliază guvernul turc.

De la 1 iuie, Turcia oferă celor de peste 60 de ani şi personalului medical posibilitatea de a efectua a treia doză de vaccin chinezesc Sinovac sau de la Pfizer pentru a creşte numărul de anticorpi, relatează Agerpres.ro.

Autorităţile turce cred că a treia doză ar putea proteja mai bine populaţia vaccinată cu Sinovac - care, potrivit Turciei, are o eficacitate de 83 % - împotriva noilor variante ale coronavirusului prezente în ţară, precum Delta sau Delta Plus.

Guvernul recomandă cea de-a patra doză de vaccin Pfizer pentru cei care călătoresc în exterior şi trebuie să prezinte autorităţilor străine dovada că au făcut două doze de vaccin de la compania Pfizer/BioNtech.

Recomandă de asemenea personalului medical vaccinat, cu două doze de vaccin Sinovac şi una de Pfizer, să efectueze şi cea de-a patra pentru a potenţa anticorpii.

Din cei 83 de milioane de locuitori ai Turciei, 33 de milioane sunt vaccinaţi cu schema completă anti-COVID-19, iar alte 44 de milioane aşteaptă cea de-a doua doză.

Cazurile de COVID-19 au crescut în ultimele săptămâni: potrivit datelor, oficiale duminică s-au înregistrat 18.847 noi cazuri şi 154 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.