Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia anunţă când îşi va retrage trupele militare din Irak

Turcia îşi rezervă dreptul de a lua măsuri în interiorul teritoriului irakian pentru a se apăra de ameninţările teroriste, dar nu va mai trebui să facă acest lucru de îndată ce pericolele respective sunt înlăturate, a afirmat luni vicepremierul turc Nurettin Canikli, relatează Reuters, conform agerpres.

Bagdadul a cerut constant retragerea forţelor turce de la Bashiqa, în apropiere de Mosul (nordul Irakului). Problema a fost discutată şi în timpul întâlnirii avute sâmbătă, la Bagdad, de premierii turc şi irakian.

Citeşte şi: Turcia aşteaptă ca administraţia lui Trump să-l extrădeze pe Fethullah Gulen

''Tabăra de la Bashiqa există ca urmare a terorismului cu origini în Irak şi este dreptul nostru de a lua măsuri. De îndată ce pericolul este înlăturat, nu va mai fi nevoie să facem acest lucru'', a declarat Nurettin Canikli, într-un interviu pentru postul de televiziune turc A Haber.

Premierul irakian Haider al-Abadi a anunţat sâmbătă că a ajuns la un acord cu Ankara referitor la retragerea trupelor turce de la Bashiqa, dar şeful guvernului turc Binali Yildirim nu a confirmat informaţia.

Yildirim a remarcat însă că s-au înregistrat progrese în lupta contra grupării jihadiste Statul Islamic şi a menţionat că problema taberei de la Bashiqa va fi soluţionată 'cumva într-o manieră amicală'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.