Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia anunţă progrese în negocierile cu Rusia pentru achiziţionarea sistemelor antirachetă S-400

rusia vs turcia

Turcia a înregistrat progrese în negocierile cu Rusia pentru achiziţionarea sistemelor antirachetă cu rază lungă de acţiune S-400, a anunţat ministrul turc al apărării miercuri, informează agenţia Xinhua. "Am avut discuţii cu mai multe ţări în legătură cu nevoia noastră urgentă. Sistemele de rachete S-400 ale Rusiei par a fi cele mai posibile în discuţii", a declarat ministrul apărării Fikri Isik, într-un interviu televizat la canalul privat de ştiri NTV.

"S-au realizat anumite progrese în discuţii, dar nu suntem în stadiul semnării", a adăugat el. Există un calendar în negocieri, a mai spus ministrul, fără a oferi detalii suplimentare. Întrebat despre preocupările altor state membre ale NATO, Isik a spus: "Eu cred că vor înţelege. Unele ţări NATO au de asemenea sisteme non-NATO". El a anunţat de asemenea că Turcia a lansat un nou program, care se va concentra asupra sistemelor de rachete antiaeriene de producţie proprie, conform Agerpres.

Marţi, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat că negocierile cu Rusia pentru sistemul de rachete de apărare aeriană S-400 "continuă în mod pozitiv". Membru al NATO, Turcia a ales China ca ofertant preferat în 2013, dar măsura a provocat îngrijorarea SUA cu privire la securitatea şi compatibilitatea armamentului cu sistemele alianţei. Oferta chineza pentru un sistem antirachetă a fost de 3,44 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.