Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia aprobă aderarea Suediei la Alianța Nord-Atlantică

cursdeguvernare.ro
suedia, nato

Turcia și-a dat acordul pentru intrarea Suediei în Alianța Nord-Atlantică, a anunțat aseară secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul discuțiilor avute la Vilnius cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și premierul suedez Ulf Kristersson, înaintea summitului NATO, care va începe astăzi în capitala Lituaniei, scrie Rador.

Turcia se opunea aderării Suediei pe motiv că ar adăposti militanți kurzi. Stotînberg a spus că aceasta a livrat tot ce a promis Turciei în memorandumul de anul trecut de la Madrid și a modificat Constituția, a schimbat legi și a lărgit cooperarea în domeniul antiterorismului kurd, iar colaborarea dintre cele două țări va continua și după aderare, sub forma unui grup de lucru pe probleme de securitate.

Președintele Erdoğan va înainta cât mai curând Parlamentului spre ratificare protocolul de aderare a Suediei, care va deveni cel de-al 32-lea membru al Alianței. Acesta era unul dintre subiectele spinoase aflate pe agenda summitului NATO de la Vilnius, la care România va fi reprezentată de președintele Klaus Iohannis. Timp de două zile, pe agendă figurează reuniuni în formate cu Ucraina, Uniunea Europeană și partenerii Alianței din Indo-Pacific

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.