Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, ATAC DUR la adresa Occidentului: De aici provine motivul de animozitate

UE Turcia

Tratând Rusia şi Turcia drept ţări de categoria a doua, Occidentul nu poate tolera nici critica venită din partea lor, nici spiritul de dreptate care îi distinge pe liderii acestor două state, consideră ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, într-un interviu postat joi pe internet de grupul de presă rusesc Sputnik, relatează agerpres.ro

"De aici provine motivul de animozitate din partea multor ţări şi politicieni cu privire la preşedintele rus Vladimir Putin", a opinat Cavusoglu. "Putin le spune foarte direct adevărul, adevărul despre erorile lor şi îi nemulţumeşte. Iar ei, tratând Rusia şi Turcia ca ţări de mâna a doua, se irită pentru că aceste ţări ,,de categoria a doua,, îndrăznesc să-i critice. Consideră că doar ei au această prerogativă de a spune acest gen de lucruri în mod deschis şi, de aceea, încearcă o vie preocupare şi anxietate ", susţine şeful diplomaţiei Cavusoglu în interviul citat. Atâta vreme cât nu îşi schimbă atitudinea, această anxietate va dura, a adăugat el.

Catastrofă FEROVIARĂ în Chile. Un tren cu produse chimice s-a prăbușit / FOTO


După criza în relaţiile dintre Rusia şi Turcia în urma doborârii bombardierului rus de către aviaţia turcă, în noiembrie trecut, la frontiera cu Siria, raporturile dintre cele două ţări au început să se amelioreze după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a prezentat scuze - potrivit Moscovei - într-un mesaj trimis lui Vladimir Putin. Ca efect imediat, Moscova a ridicat o parte din sancţiunile economice impuse Turciei. La scurt timp, Erdogan a efectuat o vizită în Rusia.

Drama fetiței fostului patron de la Hexipharma


Apropierea dintre Moscova şi Ankara a continuat după lovitura de stat eşuată în Turcia la mijlocul lunii iulie, preşedintele rus Vladimir Putin fiind primul şef de stat care s-a exprimat sprijinul pentru Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.