Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a transmis un avertisment Rusiei, după raidul care a vizat o navă turcă în Marea Neagră

politia de frontiera exercitiu marea neagra

Turcia a transmis un avertisment Rusiei, după raidul care a vizat o navă turcă în Marea Neagră

Administraţia de la Ankara a transmis un avertisment Rusiei, cerându-i să evite noi incidente, după ce o navă comercială turcă a fost vizată de un raid rus în Marea Neagră, în timp ce se îndrepta spre Ucraina.

"După intervenţia rusă, interlocutorii noştri din Federaţia Rusă au fost avertizaţi în mod corespunzător să evite astfel de tentative, care escaladează tensiunile în Marea Neagră", a comunicat joi seară Preşedinţia Turciei, conform cotidianului Le Monde, informează Mediafax.

Context

Duminică, echipaje ale Forţelor Navale ruse au tras focuri de avertisment şi au inspectat o navă turcă, în Marea Neagră. Nava Sukru Okan se îndrepta spre Ucraina, deşi Rusia a avertizat în mod repetat, după suspendarea Acordului privind transporturile de cereale, că va considera suspecte toate vasele comerciale care circulă spre sau dinspre porturile ucrainene.

Nava Sukru Okan aparţine unui armator turc, dar naviga sub pavilionul Insulelor Palau. Conform unor surse, incidentul a avut loc în apele internaţionale, dar la doar 60 de kilometri de coastele Turciei.

Ce spune Ucraina

"Aceste acţiuni evidenţiază politica deliberată a Rusiei de a ameninţa libertatea de navigaţie şi securitatea transporturilor pe Marea Neagră", a acuzat, anterior, Ministerul ucrainean de Externe.

În pofida ameninţărilor Rusiei după suspendarea Acordului cerealelor, Administraţia de la Kiev a creat un culoar maritim pentru continuarea exporturilor pe Marea Neagră. Prima navă, port-containerul Joseph Schulte, a părăsit miercuri Portul Odesa, iar joi a ajuns în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.