Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia avertizează că ISIS pregătește atentate împotriva creştinilor şi evreilor de Paşte

isis

Poliţia turcă a lansat un avertisment cu privire la posibile atentate comise de gruparea Stat Islamic (SI) care i-ar viza pe creştini şi pe evrei în timpul sărbătorilor de Paşte din acest sfârşit de săptămână, a transmis sâmbătă agenţia Anadolu.

Această alertă naţională atrage atenţia cu privire la atacuri care ar putea avea ca ţintă biserici în care se sărbătoreşte duminică Paştele catolic, dar şi asupra unor sinagogi, a scris Anadolu, citată de AFP.

Citește și: PANICĂ într-un avion pe aeroportul din Timișoara: Trei persoane au fost arestate în avion

Poliţia a avertizat că membri ai grupării teroriste SI au avut posibilitatea de a identifica lăcaşurile de cult, precum şi consulatele sau ambasadele, îndeosebi la Ankara, şi că fundaţiile religioase care nu sunt musulmane trebuie să fie vigilente.

Alerta survine la o săptămână după un atentat comis în plin centrul Istanbulului în care patru turişti străini - trei israelieni şi un iranian - şi-au pierdut viaţa. Atacul a fost atribuit de autorităţile turce unui jihadist care avea legături cu Stat Islamic. Gruparea jihadistă este acuzată de patru dintre cele şase atentate care au lovit Turcia începând din vara anului trecut, inclusiv de dublul atentat sinucigaş de la Ankara, soldat cu 103 morţi, cel mai grav din istoria ţării, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu, INCIDENT la o lansare a candidaților PMP: Cum a fost atacat de oameni / VIDEO

Autorităţile turce vor spori în timpul sărbătorilor pascale supravegherea bisericilor, sinagogilor şi a altor lăcaşuri de cult, pentru a evita ca reţele jihadiste turce să comită atentate, a anunţat sâmbătă poliţia, transmite EFE.

Potrivit poliţiei, se vor aloca mai multe resurse de supraveghere locurilor în care s-ar putea strânge mulţimi de oameni care nu sunt de religie musulmană, nu doar la biserici şi sinagogi, ci şi la consulate şi ambasade. Autorităţile se tem că susţinători ai grupării Stat Islamic ar putea alege acest tip de obiective.

Supravegherea va fi crescută şi la moscheile utilizate de minoritatea şiită din Turcia şi la templele alevite.

Citește și: Simona Halep spune de ce s-a retras de la Miami

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.