Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia bate cu pumnul în masă în privința aderării la NATO a Suediei și Finlandei: Nu o să fie posibil dacă așteptările noastre nu o să fie îndeplinite

economica.net
Turcia

Progresul în ceea ce privește candidaturile Finlandei și Suediei la aderarea la NATO va fi posibil doar dacă se vor lua măsuri concrete pentru a răspunde preocupărilor de securitate națională ale Turciei, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, relatează BBC.

Ibrahim Kalin, care este principalul consilier de politică externă al lui Erdogan, a avut miercuri convorbiri telefonice cu omologii din Suedia, Finlanda, Germania, Marea Britanie și Statele Unite pentru a discuta despre propunerea de extindere a NATO, potrivit unui comunicat al biroului lui Erdogan, preluat de Reuters. "A fost subliniat faptul că, dacă așteptările Turciei nu vor fi îndeplinite, progresul procesului nu va fi posibil", se arată în document.

Tot miercuri, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit la New York cu secretarul de stat american Antony Blinken pentru a discuta despre obiecțiile Turciei.

După întâlnire, Cavusoglu a declarat că Blinken l-a asigurat că vor fi transmise mesajele necesare privind preocupările Turciei în materie de securitate cu privire la aderarea Suediei și Finlandei.

Fără sprijinul tuturor membrilor NATO, Suedia și Finlanda nu pot adera la alianța militară.

Nemulțumirea Turciei

Turcia acuză cele două națiuni nordice că adăpostesc membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), un grup pe care îl consideră o organizație teroristă, și adepți ai lui Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a orchestrat o tentativă de lovitură de stat în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.