Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia BLOCHEAZĂ cel mai cunoscut site de rezervări pentru turişti

dpa

Un tribunal din Turcia a dispus blocarea site-ului olandez de călătorii Booking.com pentru "concurenţă neloială", a anuntat Asociatia Agentiilor de Turism din Turcia (Tursab), informează agenţia de ştiri Anadolu.

Instanţa din Istanbul a luat această decizie ca "măsură preventivă", în timp ce procesul împotriva Booking.com este judecat în continuare.

Citește și: Simona Halep a făcut SCANDAL la Miami: CEARTĂ VIOLENTĂ cu antrenorul / VIDEO

"Decizia a fost luata pentru a opri activitatile de concurenta neloiala Booking.com intr-un proces deschis de Tursab", se arată într-un comunincat oficial Compania nu va mai putea vinde pachete turistice la hoteluri sau alte unitati de cazare din Turcia, relevă comunicatul.

Autoritatea in domeniu din Turcia condamnase anterior site-ul, creat in Olanda in 1996, la plata unei amenzi de aproape 700.000 de dolari, menţionează Tursab.

Citește și: Fiica de 18 ani a polițistului și-a vândut virginitatea pentru 2,3 milioane de euro: Cumpărătorul e din Hong Kong

Replica olandezilor nu a întârziat, iar aceştia au transmis că nu sunt de acord cu măsura luată de turci şi a anunţat că va face apel.

"Ca o companie de e-commerce si tehnologie suntem convinsi ca noi contribuim la concurenta sanatoasa de pe piata oefrind utilizatorilor din Turcia o platforma transparenta si accesibila pentru a compara si a rezerva locuri de cazare peste tot in lume", au transmis reprezentantii companiei citati de Associated Press.

Citește și: La 3 luni de la moarte, George Michael a fost înmormântat, în PRIVAT

Site-ul a oprit ieri vanzarea de pachete turistice in Turcia pentru utilizatorii din aceasta tara, la o zi dupa decizia instantei de a bloca activitatea companiei in Turcia.

Decizia nu afecteaza doar Booking.com. Potrivit unor analisti de pe piata turismului din Turcia, hotararea va lovi puternic si sectorul hotelier turcesc, pentru ca hotelurile din aceasta tara primesc 35% din clienti prin intermediul rezervarilor facute pe site-urile specializate, Booking.com avand o cota importanta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.