Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia cere sprijin european

erdogan

Presedintele turc, Recep Tayyp Erdogan, aflat joi la Washington, a facut apel la tarile europene sa sustina campania guvernului sau împotriva separatistilor kurzi, dupa un atentat cu masina capcana care s-a soldat cu sapte morti în sud-estul Turciei, relateaza AFP.

''Nu mai putem tolera aceasta'', a declarat Erdogan în fata grupului de reflectie Brookings, referindu-se la atentat. ''Tarile europene si alte state, sper, pot vedea adevarata fata din spatele acestor atentate'', a afirmat presedintele turc, venit în capitala americana pentru a participa la un summit privind siguranta nucleara organizat de catre Barack Obama.

Sapte politisti au fost ucisi si alte cel putin 27 de persoane au fost ranite în atentatul cu masina capcana joi în Diyarbakir, cel mai mare oras din sud-estul Turciei cu populatie majoritar kurda, atac atribuit separatistilor kurzi.

Erdogan a estimat joi ca lumea întreaga trebuie sa se uneasca împotriva terorismului. În opinia sa, kurzii sunt la fel de periculosi ca luptatorii organizatiei Statul Islamic.

Coalitia internationala împotriva Statului Islamic condusa de catre SUA în Siria acorda ajutor Unitatilor de Aparare ale Poporului (YPG) - aripa militara a principalului partid kurd din Siria, Partidul Uniunii Democratice (PYD), - în lupta împotriva gruparii jihadiste.

Turcia considera însa ca YPG reprezinta aliatii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Occidentul nu trebuie sa considere ca exista ''teroristi buni'' sub pretextul ca ei lupta împotriva jihadistilor SI, este de parere Erdogan.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.