Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia cere tregerea la răspundere a celor care au ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Persoanele care au ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi la Istanbul luna trecută să fie trase la răspundere, a afirmat marţi la Washington ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, transmite AFP. preluată de Agerpres.

"Oricine ar fi cel care a dat ordinul de a-l ucide pe Jamal Khashoggi trebuie să fie tras la răspundere", a declarat şeful diplomaţiei de la Ankara. "Este obiectivul nostru", a adăugat el, în timp ce preşedintele american, Donald Trump, s-a exprimat că faptele ce înconjoară această crimă ar putea rămâne un mister.

Preşedintele Statelor Unite a mai spus că, deşi este posibil ca prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, să fi fost la curent cu asasinatul, Washingtonul a optat să reafirme alianţa sa "de neclintit" cu Arabia Saudită.

"Nu vedem acest subiect ca un subiect bilateral. Este un dosar de crimă şi judiciar care trebuie tratat ca atare", a afirmat şeful diplomaţiei turce după întâlnirea cu omologul său american, Mike Pompeo.

Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul de o echipă de comando venită de la Riad care s-a întors imediat în ţară. Justiţia saudită a pus sub acuzare 11 persoane şi a cerut pedeapsa capitală pentru cinci dintre acestea, dintr-un total de 21 de suspecţi, în timp ce administraţia Trump a sancţionat 17 indivizi.

Deplângând, în opinia sa, insuficienta cooperare a saudiţilor, Mevlut Cavusoglu a recunoscut că mai sunt "întrebări fără răspuns".

"Dovezile noastre nu incriminează pe nimeni" ca fiind cel care a ordonat crima, "dar suntem convinşi că nu este regele Salman", pentru că "nu este genul acesta de persoană", a spus el. "Dacă Turcia ar fi sigură cine a făcut asta, nu am ascunde acest lucru, pentru că nu jucăm cu astfel de jocuri", a adăugat Mevlut Cavusoglu.

Şeful diplomaţiei turce a mai făcut cunoscut că a ascultat înregistrarea audio realizată în consulat în momentul asasinării lui Jamal Khashoggi, care a fost dezmembrat potrivit anchetatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.