Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia consideră că SUA și-a pierdut imparțialitatea în gestionarea conflictului din Orientul Mijlociu, prin închiderea misiunii palestiniene de la Washington

palestina israel palestina violente confruntari

Turcia s-a declarat marţi 'preocupată' de decizia Statelor Unite de a închide misiunea palestiniană la Washington, guvernul de la Ankara considerând că o astfel de măsură demonstrează că administraţia americană şi-a 'pierdut imparţialitatea', transmite AFP preluată de Agerpres.

Anunţul de luni privind închiderea în curând a misiunii palestiniene 'este preocupantă şi arată încă o dată că Statele Unite şi-au pierdut imparţialitatea în procesul de pace din Orientul Mijlociu', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe turc, Hami Aksoy.

'Această decizie nu va face decât să-i radicalizeze pe aceia care încearcă să distrugă viziunea privind o soluţia a două state', un stat israelian şi unul palestinian, a adăugat oficialul turc.

Statele Unite au anunţat luni că vor închide misiunea de la Washington a Organizaţiei de Eliberare a Palestinei, motivându-şi decizia prin refuzul liderilor palestinieni de a discuta cu administraţia preşedintelui Donald Trump şi de a angaja negocieri de pace cu Israelul.

Responsabilii palestinieni, care au îngheţat orice contact cu guvernul american după ce SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului şi şi-au mutat în acest oraş ambasada de la Tel Aviv, au vorbit despre noi 'ameninţări americane' în urma anunţului privind închiderea misiunii palestiniene de la Washington.

Aprig apărător al cauzei palestiniene, preşedintele turc Tayyip Erdogan a criticat şi el vehement transferul ambasadei americane la Ierusalim.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.