Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia consideră Franţa responsabilă de instabilitatea din Libia

ahvalnews.com
erdogan macron

Turcia a acuzat miercuri Franţa că este responsabilă de instabilitate în Libia, după ce preşedintele francez Emmanuel Macron i-a reproşat omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că ''nu şi-a respectat cuvântul dat'' şi a continuat să intervină în problemele interne ale Libiei, relatează AFP.

"Principalul responsabil pentru problemele din Libia de la începutul crizei în 2011 este Franţa", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe turc, Hami Aksoy.

''Nu este un secret faptul că această ţară oferă sprijin necondiţionat (liderului din estul Libiei, mareşalul Khalifa) Haftar în schimbul unui drept de control asupra resurselor naturale ale Libiei'', a adăugat el.

În cursul unei întrevederi cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, la Paris, Macron l-a acuzat pe preşedintele Erdogan de ''nerespectarea cuvântului dat'' pentru trimiterea ''chiar în acest moment'' de nave turceşti cu mercenari sirieni în Libia.

''Vedem în ultimele zile nave turceşti cu mercenari sirieni care sosesc pe teritoriul libian'', ''aceasta contravine explicit a ceea ce preşedintele Erdogan a promis că va face în cadrul conferinţei de la Berlin, este nerespectarea cuvântului dat", a declarat preşedintele francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.