Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, decizie de ultimă oră: Femeile ofiţer de poliţie vor putea purta vălul islamic la serviciu

turcia

Femeile angajate în funcţia de ofiţer de poliţie vor putea să poarte vălul islamic în timp ce se află la serviciu, cu condiţia ca acesta să fie potrivit cu uniforma, a anunţat sâmbătă agenţia Anadolu citată de DPA. Regulamentul care a fost publicat în Monitorul Oficial prevede că vălul trebuie să fie simplu, fără desene.

Măsura survine după schimbări similare în reglementările din alte ţări, între care Canada, şi după ce mai multe primării din sud-estul Franţei, printre care cele din Nisa şi Fréjus, au anunţat menţinerea ordonanţelor de interzicere a costumului de baie musulman, burkini, subiect ce s-a aflat pe prima pagină a ziarelor din Turcia. Turcia, cu populaţie majoritară musulmană, dar oficial stat laic, are o istorie îndelungată a vălului islamic. Fostele guverne seculare au interzis portul vălului în universităţi şi în rândul funcţionarilor publici.

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), de guvernământ, a relaxat aceste reguli vechi de când a venit la putere, în 2002. Liberalii din Turcia au sprijinit adesea eforturile de a anula restricţiile puse în aplicare de către vechea garda şi de armată, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.