Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia desființează un raport ONU: Este părtinitor și inacceptabil

Erdogan

Turcia a denunţat marţi ca fiind "părtinitor" şi "inacceptabil" raportul publicat de Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului care acuză Ankara de încălcări "grave" ale drepturilor a sute de mii de persoane în urma prelungirii stării de urgenţă instituită după puciul eşuat din iulie 2016, relatează AFP, conform agerpres.ro

Raportul, "care conţine informaţii distorsionate, părtinitoare şi false, este inacceptabil pentru Turcia", a afirmat Ministerul de Externe turc într-un comunicat. 

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului afirmă în raportul publicat marţi la Geneva că "prelungirea cu regularitate a stării de urgenţă în Turcia a condus la încălcări grave ale drepturilor omului a sute de mii de persoane".

Tudorel Toader, veste imensă pentru deținuții care au stat în condiţii necorespunzătoare: 'Va fi o lege cu impact financiar'


Printre încălcările menţionate se numără tortura şi alte maltratări, detenţia arbitrară, interzicerea dreptului la muncă şi la libertatea de mişcare, şi atacuri asupra libertăţii de asociere şi de exprimare.

Augustin Lazăr, anunț URIAȘ cu privire la protocolul SRI: 'Vom da soluția zilele acestea'


"Cifrele sunt uluitoare: aproape 160.000 de persoane au fost arestate în timpul celor 18 luni de stare de urgenţă; 152.000 de funcţionari au fost concediaţi, mulţi dintre ei în mod arbitrar; profesori, judecători şi avocaţi au fost demişi sau sunt urmăriţi penal; jurnalişti arestaţi, mass-media închise şi site-uri blocate", a declarat Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein. 

Afirmând că raportul ONU "sfidează multiplele ameninţări teroriste cu care se confruntă Turcia", ministerul turc l-a criticat pe Zeid Ra'ad Al Hussein, estimând că acesta "şi-a pierdut obiectivitatea şi imparţialitatea" în ceea ce priveşte Turcia. 

"Cel mai recent raport pe care acesta l-a publicat conţine afirmaţii nefondate, în acord cu propaganda organizaţiilor teroriste. Această situaţie este inacceptabilă", se arată în comunicatul ministerului turc, care îl acuză pe Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului că a pregătit raportul "în colaborare cu cercuri afiliate teroriştilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.