Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția își 'sacrifică' candidații pentru a-l detrona pe Recep Tayyin Erdogan în alegerile prezidențiale

© Murat Cetinmuhurdar, Presidential Press Service
Erdogan

Unul dintre cei patru candidaţi la alegerile prezidenţiale care vor avea loc duminică în Turcia a anunţat joi că se retrage din cursă, informează AFP, conform Agerpres.

Candidat al partidului Memleket (Patria), Muharrem Ince este creditat cu 2 până la 4% din intenţiile de vot în ultimele sondaje de opinie și a ieșit din cursă pentru a-l ajuta pe Kemal Kilicdaroglu, principalul candidat al opoziţiei, să câştige în faţa preşedintelui Erdogan, aflat la putere de douăzeci de ani.

Ince şi-a justificat decizia spunând că alianţa de opoziţie condusă de Kilicdaroglu l-ar "învinovăţi în întregime" dacă ar pierde în faţa şefului statului.

Muharrem Ince a fost candidatul Partidului Popular Republican (CHP, social-democrat) la alegerile prezidenţiale din 2018, pierzând în primul tur în faţa lui Recep Tayyip Erdogan. În mai 2021, el şi-a lansat propria formaţiune naţionalistă laică.

Opoziția unită

Kemal Kilicdaroglu, lider al CHP şi candidat al unei alianţe de şase partide de opoziţie, este creditat cu o poziţie bună în faţa preşedintelui Erdogan, care se confruntă pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani cu o opoziţie unită.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan este devansat cu cel puţin cinci puncte procentuale de principalul său rival Kemal Kilicdaroglu într-un aşteptat sondaj realizat de institutul Konda, înaintea alegerilor prezidenţiale care au loc duminică, relatează joi agenţia Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.