Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Erdogan şi principalul său contracandidat au participat la mitinguri în Istanbul în ultima zi de campanie

sputnik
Erdogan

Febra alegerilor a pus stăpânire sâmbătă pe Istanbul, cel mai mare oraş al Turciei, în ultima zi de campanie înaintea scrutinului crucial de duminică, informează dpa, care menţionează că în oraşul de pe Bosfor au fost organizate mai multe mitinguri ale preşedintelui în exerciţiu, Recep Tayyip Erdogan, şi un singur miting de proporţii al principalului său contracandidat, Muharrem Ince, informează Agerpres.

Erdogan a participat la cinci mitinguri în Istanbul, unde a lăudat realizările formaţiunii sale, Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP, la guvernare) şi a promis un rezultat electoral "destul de puternic" pentru tabăra sa.

"Am luat tot felul de măsuri de securitate", a spus Erdogan, care le-a cerut susţinătorilor săi să fie vigilenţi în timpul votului de duminică. "Aveţi grijă: nu fiţi apatici. Luaţi-vă prietenii, rudele la vot. Personalul de securitate va interveni dacă i-o veţi cere", a declarat Erdogan, care s-a lăudat că a îmbunătăţit imaginea Turciei pe scena internaţională. Avem o Turcie care nu mai primeşte ordine în politica externă şi care se află la masa discuţiilor şi pe câmpul de luptă, a declarat el.

Principalul său contracandidat, Muharrem Ince, de la cea mai importantă formaţiune de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP), a participat la ultimul său miting electoral în Istanbul.

"Mâine vom avea o Turcie complet diferită. Mâine vom pune capăt discriminării, mâine vom pune capăt favoritismului", a transmis Ince unei mulţimi uriaşe. El s-a referit la preşedintele Erdogan cu apelativele de "mincinos" şi "fascist ca mentalitate" şi l-a acuzat pe şeful statului că a împiedicat posturile tv să transmită imagini de la ultimul său miting de campanie. Totodată, Ince a promis să sporească libertăţile de bază, să asigure libertatea justiţiei şi să accelereze negocierile de aderare la UE.

Ince a criticat şi politica guvernului turc în Siria, a promis să numească un ambasador la Damasc şi să-i trimită pe refugiaţi acasă. "Patru milioane de sirieni se vor întoarce acasă cu mare pompă", a insistat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.