Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia face arestări masive în rândul jurnaliștilor

erdogan caricatura presa

Autorităţile turce au arestat un editor de la ziarul Hurriyet într-o nouă serie de măsuri împotriva jurnaliştilor şi a altor persoane acuzate că sunt implicate în lovitura de stat eşuată de luna trecută, a relatat marţi publicaţia în limba engleză Hurriyet, preluată de Reuters.

Potrivit sursei citate, Dincer Gokce, editor la Hurriyet, a fost arestat împreună cu alte nouă persoane, după ce procurorul Istanbulului a emis mandate de reţinere pentru 35 de oameni suspectaţi că ar fi susţinători ai predicatorului musulman Fethullah Gulen, autoexilat în SUA, pe care Turcia îl acuză că este 'creierul' loviturii de stat eşuate.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

Hurriyet, unul dintre cele mai bine vândute ziare din Turcia, care a adoptat o linie tot mai proguvernamentală, a anunţat că unele dintre cele 35 de mandate de reţinere erau pe numele unor ziarişti, dar nu a precizat câţi anume. Cel puţin 18 dintre ei se aflau în străinătate, a adăugat Hurriyet.

De la eşecul loviturii de stat din 15-16 iulie şi de la decretarea stării de urgenţă, autorităţile turce au închis peste 130 de centre media şi au arestat peste 60 de ziarişti, potrivit Federaţiei Europene a Jurnaliştilor (EFJ), cu sediul la Bruxelles.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

Pe de altă parte, postul de ştiri prokurd Ozgur Gun a anunţat marţi că i-a fost întreruptă emisia în Turcia, deşi continuă să opereze în ţară şi să transmită online, relatează DPA. Nu există o înştiinţare oficială din partea autorităţii turce în domeniul audiovizualului referitoare la acest post de ştiri, cu sediul la Diyarbakir, oraş majoritar kurd în sud-estul Turciei, dar postul a menţionat că a fost scos din sistemul de transmisie prin satelit Turksat.

În cazul în care informaţia se confirmă, decizia vine după percheziţiile de duminică de la cotidianul kurd Azadiya Welat, tot din Diyarbakir. În urma percheziţiilor, circa 20 de angajaţi ar fi fost arestaţi, printre care s-ar afla şi jurnalişti.

Totodată, luna aceasta, un tribunal turc a închis ziarul Ozgur Gundem, un alt cotidian prokurd, şi a arestat câteva persoane, informează agerpres.ro.

Citește și: S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.