Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia face scandal: Critică misiunile diplomatice străine pentru avertisementele de pericol terorist

Anadolu Agency
Türkiye Turcia

Guvernul turc a criticat vineri misiunile diplomatice străine care au emis avertismente de pericol terorist în Turcia după incendieri ale Coranului la proteste desfăşurate în străinătate în legătură cu politica Ankarei faţă de extinderea NATO, transmite DPA, potrivit Agerpres.

'Dacă ele doresc să creeze imaginea că Turcia este instabilă şi că există un pericol de terorism, atunci acest lucru este incompatibil cu prietenia şi parteneriatul', a declarat ministrul de externe Mevlüt Çavusoglu după convocarea ambasadorului german la sediul diplomaţiei turce - al nouălea şef de misiune occidentală care a primit o astfel de notificare în această săptămână.

Reprezentanții diplomatici din mai multe state, convocați la MAE turc

Reprezentanţii diplomatici ai SUA, Ţărilor de Jos, Suediei, Elveţiei, Marii Britanii, Belgiei, Franţei şi Italiei au fost de asemenea convocaţi la Ministerul de Externe de la Ankara, au indicat joi surse diplomatice.

Câteva ambasade străine au avertizat săptămâna trecută în legătură cu un risc crescut de atacuri în Turcia şi şi-au închis o parte din misiuni în cursul acestei săptămâni.

Măsurile au survenit după proteste în Europa împotriva opoziţiei Turciei faţă de aderarea Suediei la NATO şi după câteva incidente de profanare a Coranului.

Turcia nu a primit nicio informaţie despre sursa unui astfel de pericol sau ce locaţii anume ar fi expuse riscului, a spus ministrul Çavusoglu.

Avertismentele, considerate o conspirație străină împotriva Turciei

Ambasadorilor li s-a 'reamintit' la Ministerul de Externe că astfel de acţiuni comune servesc doar 'agendei insidioase a organizaţiilor teroriste', a adăugat el.

Ministrul de interne turc Süleyman Soylu descrisese anterior avertismentele occidentale drept produsul unei conspiraţii străine împotriva Turciei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se află în prezent în campanie în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi parlamentare aşteptate să se desfăşoare la mijlocul lunii mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.