Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, favorabilă unei operaţiuni terestre în Siria, dar împreună cu aliaţii săi (oficial turc)

siria turcia

Turcia este în favoarea unei intervenţii terestre în Siria, singura capabilă, în opinia sa, să pună capăt războiului civil în curs în această ţară, dar numai alături de aliaţii săi, a declarat marţi un înalt responsabil turc, citat de AFP. 

'Vrem o operaţiune terestră cu aliaţii noştri internaţionali. (...) Fără o operaţiune la sol, luptele în Siria sunt imposibil de oprit', a declarat, sub rezerva anonimatului, acelaşi responsabil turc. 

Cu toate acestea, el a confirmat că Turcia nu se va lansa singură într-o astfel de misiune. 'Nu va exista nicio operaţiune militară unilaterală a Turciei în Siria', a subliniat el. 

Ministrul de externe turc, Mevlüt Cavusoglu, declarase sâmbătă că Turcia şi Arabia Saudită ar putea să desfăşoare o intervenţie terestră împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) pe teritoriul sirian. Cele două ţări fac parte din coaliţia internaţională antijihadistă condusă de SUA care desfăşoară lovituri aeriene împotriva SI în Siria şi Irak. 

De sâmbătă, artileria turcă bombardează zilnic poziţiile ocupate de combatanţii kurzi în Siria, pe care guvernul islamo-conservator de la Ankara îi consideră 'terorişti'. 

Forţele Partidului Uniunii Democratice (PYD) şi miliţiile Unităţilor de protecţie a poporului kurd (YPG) au profitat în ultimele zile de ofensiva lansată de armata regimului de la Damasc, cu sprijinul aviaţiei ruse, în zona oraşului Alep (nord) pentru a prelua controlul asupra mai multor sectoare care anterior fuseseră deţinute de rebeli sirieni. 

Tirurile artileriei turce împotriva YPG au alimentat zvonurile privind posibilitatea unei operaţiuni terestre a Turciei în Siria. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.