Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia și SUA sunt pe marginea PRĂPASTIEI: Ankara îi ORDONĂ Washingtonului să-şi retragă IMEDIAT militarii

www.usatoday.com
Donald Trump Recep Tayyip Erdogan

Ministrul turc de externe, Mevlüt Cavusoglu, a chemat sâmbătă Statele Unite ale Americii să-şi retragă 'imediat' militarii desfăşuraţi la Minbej, oraş din nordul Siriei controlat de miliţia kurdă YPG, împotriva căreia armata turcă a lansat o ofensivă, transmite AFP.

'Trebuie ca (SUA) să se retragă imediat din Minbej', a declarat Mevlüt Cavusoglu în faţa presei, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a ameninţat vineri că va extinde la acest oraş, iar apoi şi mai spre est, până la graniţa cu Irak, ofensiva pe care Ankara o întreprinde în nord-vestul Siriei împotriva miliţiei kurde YPG, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce salariu primea CTP de la Sorin Ovidiu Vântu

Câteva sute de militari americani sunt desfăşuraţi la Minbej, oraş controlat de YPG, miliţie considerată 'teroristă' de Ankara, dar aliată a Washingtonului în lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

Potrivit ministrului Cavusoglu, 'trebuie ca Statele Unite să rupă total cu YPG, să recupereze armele' pe care le-au furnizat acestei miliţii pentru a lupta contra jihadiştilor şi despre care Ankara afirmă că sunt utilizate acum împotriva forţelor turce.

Citește și: IMAGINI SURPRINZĂTOARE! Cum arăta Simona Halep la 18 ani, ce liceu a urmat și cum îi spuneau colegii

Conform preşedinţiei turce, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, H.R. McMaster i-a reiterat purtătorului de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, într-o convorbire telefonică purtată vineri seară, că Washingtonul nu va mai furniza arme YPG. 'Dincolo de vorbe, vrem să vedem acum acţiuni concrete', a comentat Cavusoglu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.