Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îi face o propunere de nerefuzat Rusiei: Care e miza

pintelist
erdogan putin

Turcia propune Rusiei operaţiuni comune împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Siria, a anunţat joi şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, în urma reconcilierii oficiale dintre Moscova şi Ankara, relatează AFP.

O delegaţie formată din trei oficiali turci reprezentând armata, serviciile de informaţii şi afacerile externe se află joi în Rusia pentru discuţii asupra Siriei, a spus ministrul.

Citește și: STUDIU Cum îți poți prelungi viața cu cel puțin 2 ani

"Vom discuta toate detaliile. Am cerut totdeauna Rusiei operaţiuni anti-Daech....inamicul nostru comun", a declarat Cavusolgu, folosind acronimul arab al SI, într-un interviu acordat televiziunii private NTV. "Propunerea este încă valabilă", a mai spus el.

Delegaţia formată din cei trei oficiali, prezentă în Rusia, a fost însărcinată să înceapă punerea în aplicare a deciziilor luate de Erdogan şi Putin în cadrul întrevederii de marţi de la Sankt Petersburg.

Citește și: Virusul pe care 90% dintre oameni îl iau până la 18 ani și nu poate fi tratat niciodată

Siria este unul dintre dosarele importante asupra căruia Ankara şi Moscova au avut în totalitate poziţii opuse până în prezent, Rusia sprijinindu-l militar pe preşedintele Bashar al-Assad, în timp ce Ankara susţine plecarea acestuia de la putere.

"Un regim care masacrează (sute de mii) de persoane nu ar trebui să conducă ţara, însă nu putem lăsa deoparte dialogul nostru cu Rusia tocmai pentru că noi nu avem aceeaşi opinie asupra lui Assad", a spus Cavusoglu. "Nu poate exista nicio tranziţie în Siria cu Assad la putere", a mai spus el citat de agerpres.ro.

Citește și: STUDIU Câte femei recunosc că fac sex oral și câte spun că le place: O să rămâi surprins

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.