Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: incendiul devastator din portul Iskenderun a fost stins

twitter
incendiu Iskenderun

Autorităţile din Turcia au anunţat că echipajele de pompieri au reuşit să stingă incendiul major izbucnit în portul Iskenderun din sudul ţării după cutremurul devastator produs luni dimineaţă, informează Rador.

Ministerul turc al apărării a declarat că elicoptere şi avioane militare au participat la operaţiunile de stingere a incendiului, care a cuprins sute de containere.

Cum s-a declanșat totul

Dezastrul a început luni după-amiaza târziu, când unul din containere s-a răsturnat peste celelalte sub efectul uneia dintre numeroasele replici ale cutremurului iniţial, cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter. De atunci s-au făcut multe încercări de a stinge flăcările, inclusiv cu ajutorul unor echipe de pompieri veniţi de la Istanbul, conform unui anunţ al primarului metropolei, Ekrem Imamoglu.

Autorităţile turce au trimis, de asemenea, o navă de pază de coastă echipată pentru a stinge incendiul, însă flăcările continuă, existând riscul de a creşte nivelul poluării în zonă.

Într-un comunicat publicat marţi, Sealand, o filială a companiei maritime daneze Maersk, a declarat că "seismul a provocat daune semnificative infrastructurii logistice şi de transport din districtul Pazarcik, la Kahramanmaras, epicentrul cutremurului, inclusiv în portul Iskenderun" din provincia învecinată Hatay. Sealand a mai informat în legătură cu suspendarea tuturor operaţiunilor în acest port.

Provincia Hatay, situată la graniţa cu Siria, este una din zonele cele mai afectate de cutremurul care a ucis marţi seară peste 7.000 de persoane în cele două ţări, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.